Biff ytrefilet med rotgrønnsaker, bakte tomater og deilig hvitløksdressing

Dette er høstmat for meg. Biff kan absolutt spises hele året. Men kombinert med rotgrønnsaker så synes jeg det gir med en forsmak på høstens gode råvarer. Jeg laget en superenkel dressing til måltidet. Denne hvitløksdressingen har jeg brukt mye, og stammer opprinnelig fra en oppskrift jeg fant på Lises blogg (Bama).

Ingredienser:

Norsk ytrefilet av storfe
1 stor søtpotet
1/2 kålrot
4-5 hvitløksfedd
maldonsalt
pepper

norske cherrytomater

dressing:
3-4 bakte hvitløksfedd
rømme eller kesam
ferske urter (her har jeg brukt persille)
salt og pepper

Fremgangsmåte:

  1. Sett stekeovnen på 225 grader.
  2. Kutt søtpotet og kålrot i staver. Legg dette på et stekebrett.
  3. Knus hvitløksfeddene med siden av kniveggen og skjær i skiver. Dryss skivet hvitløk, salt og pepper over rotgrønnskakene. Ringle så over en god olje. Jeg har her brukt norsk Odelia rapsolje (god på smak!).
  4. Sett rotgrønnsakene inn i stekeovnen. La disse steke i 25-35 minutter. Husk å vende grønnsakene en gang i blant.
  5. Bak hvitløksfedd til dressingen: Riv av 3-4 hvitløksfedd med skall fra en hvitløk. Ha disse (med skall) i en aluminiumsfoliepakke, og ha en deilig olivenolje over. Putt aluminiumsfoliepakken inn i ovnen, på en rist over brettet med rotgrønnsaker. La pakken stå i 20 min.
  6. Gjør klar cherrytomatene: ha litt olivenolje i en ildfast form og ha i cherrytomater. Gjerne behold stilken på cherrytomatene på. Det kan jo være litt dekorativt. 🙂 Stek disse i stekovnen i ca. 10 min.
  7. Stek ytrefileten: Ha nøytral olje (f.eks raps) i en stekepanne. Varm opp til full styrke. Når stekepanna er skikkelig varm ha biffen i. Stek 1-2 minutter på hver side og skru varmen ned til middels+ (dette gjelder for dere med gass- eller induksjon-steketopp). Ha en god klatt med meierismør i panna. Stek videre, mens du øser fett over biffene. Når biffen har stekt nok, ha kvernet pepper og salt over, og la disse hvile i 5-10 min. (Hvis du vil ha mye peppersmak på biff, anbefaler jeg deg å pepre biffen i god tid før steking. Men vent med saltet til kjøttet er ferdigstekt. Kjøttet blir saftigere om du venter med saltet til biffen har fått en stekehinne.)
  8. Mens biffen hviler kan dressingen blandes sammen: Åpne pakken med de bakte hvitløksfeddene. Klem ut hvitløken i en bolle. Hell olivenoljen som er igjen i aluminiumpakken i samme bolle. Tilsett rømme, kvernet pepper og hakkede urter. Ferdig!
  9. Kos deg!

Ytrefilet-1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.