Gaupås-pizza med biff og pepperoni

Jeg har vokst opp på en gård som heter Gaupås gård. Og det er her navnet på pizzaen kommer fra. En gaupås-pizza er en pizza med god tjukk bunn, og med et enda tjukkere lag med topping på. Vi sparte aldri på råvarene på pizzaen hjemme på gården, og det gjør jeg fortsatt ikke. 🙂 Dette er den beste lørdagspizzaen jeg kan få. 😉

Ingredienser:

Pizzadeig:
1 pk tørrgjær
4 dl lunket vann
550-600 gr mel
1 ts salt

Topping:
Rød saus (for enkelhetens skyld har jeg her brukt ferdig pastasaus. Tips: ferdig pastasaus er ofte billigere enn ferdig pizzasaus, og det er veldig liten forskjell i smak og konsistens)
ca. 250-300 gr biff (her er det brukt ytrefilet av norsk storfe)
1 pk gilde pepperoni
1/2 pakke spinat
1 gul paprika
2 store ferske sjampinjonger (må IKKE bruke hermetisk sopp – på grunn av smaken ;))
4 fedd hvitløk
1 gul løk
jarlsberg gulost

Fremgangsmåte:

  1. Sett stekeovnen på 225 grader.
  2. Pizzadeig: Bland ut en pakke tørrgjær med litt av det lunkne vannet. Tilsett resten av vannet, olivenolje og salt. Ha i mel. Kjør dette sammen i en kjøkkenmaskin. La det elte i 10-15 min. Eltingen har alt å si for kvaliteten på ferdig deig. 🙂 Deretter la deigen få heve i bakebollen i 20-60 min. Bak ut deigen på et bakepapir (enten dytt ut med fingrene eller kjevle). La deigen etterheve i 20-45 min. Forstek deigen i 10 minutter.
  3. Kutt grønnsakene opp i fine tynne biter mens deigen hever. Skiv også opp biffen i tynne skiver. Finhakk hvitløk.
  4. Når det blir så mye fyll på pizzaen, er det lurt å steke biffen litt på forhånd. Ha i nøytral olje eller smør i stekepannen og varm opp til maks temp. Ha i biffen. La den surre i 10-15 sek. Ta stekepannen av platen. Ha i skivet/hakket gul løk, pepper og salt. Da er biffen blitt halvstekt, og resten av stekingen vil skje i den varme pannen og i stekeovnen.
  5. Etter bunnen er forstekt, legg på topping: rød saus, fersk hvitløk, hakket spinat, biff, løk, fersk sopp, revet ost, pepperoni og paprika. NB! Pepperonien må ligge over osten, for at denne skal bli sprøstekt i stekeovnen.
  6. Stek pizzaen i 20-25 minutter.
  7. Gjerne topp ferdigstekt pizza med grovhakket fersk basilikum

Gaupåspizza

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.