Stekt ris

Hvis du er litt sliten en dag, så er dette et superenkelt alternativ til middag.

Ingredienser:

3 dl ris
4,5 dl vann
250 gr frosne erter
1 stk paprika
1 vårløk
litt skinke
3 egg
olje og smør
salt og pepper

topping:
ristede sesamfrø og evt. sprøstekt bacon

Fremgangsmåte:

  1. Kok ris. Ha de frosne ertene over risen etter at den er ferdigkokt.
  2. Hakk paprika.
  3. Kutt skinke i små biter.
  4. Ha nøytral olje i en wok og varm opp.
  5. Når wokken er varm, stek paprika og skinke i 1 minutt. Ha i ris og erter. Stek dette i 2-3 minutter.
  6. Skyv det som er i woken opp til sidene, slik at det blir et åpent hull nederst i wokken.
  7. Ha i en smørklatt, og knekk 3 egg opp i hullet. Stek egg og hakk det opp til eggehakk.
  8. Blandt alt sammen.
  9. Den stekte risen må gjerne toppes med ristede sesamfrø og sprøstekte baconbiter. Dette hever smaken. 🙂

Stekt-ris-Collage

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.