Pai med grønnkål, bacon og ost

Jeg har hatt litt dilla på grønnkål etter jeg bodde i England et halvt år i 2013/2014. Grønnkål (Kale på engelsk) var så enkelt å få tak i de engelske dagligvarebutikkene, og jeg brukte det masse i blant annet wok. Da jeg kom tilbake til Norge merket jeg at det var kommet i større grad i norske dagligvarebutikker, og nå får du det stort sett overalt. I denne oppskriften bruker jeg grønnkål i en kremet fullkornspai, med ost og bacon. Til paien kan du gjerne lage en enkel salat med vinaigrette.

Ingredienser:

Paideig (grov):
125 gr smør
250 gr mel (150 gr sammalt hvete, 100 gr siktet hvetemel)
2 ss kaldt vann

Fyll:
3 egg
2 dl crème fraîche
salt, pepper, muskat og cayennepepper
150 gr grønnkål
140 gr bacon
2-3 dl ost (jeg brukte en miks av gulost og parmesan)
2 fedd hvitløk

Fremgangsmåte:

  1. Lag paideigen: smuldre smør i en bakebolle, rør inn melet. Ha i 2 ss vann. Rør/kna alt sammen. La deigen hvile i kjøleskapet i 30 min.
  2. Sett stekeovnen på 200 grader, varmluft.
  3. Bak ut paideigen i en paiform (22 cm). Dette kan enten gjøres ved å kjevle ut deigen eller ved å dytte deigen utover med fingrene. Prikk deigen med en gaffel.
  4. Stek paideigen i 15 min.
  5. Skjær opp bacon i småbiter. Sprøstek disse i litt nøytral olje i en stekepanne. Ta av baconet.
  6. Rasp ost. Jeg brukte parmesan og jarlsbergost i denne paien. Men det er også godt med enten blåmuggost eller chevre i.
  7. Vask og hakk opp grønnkål. (hopp over dette steget, hvis du har kjøpt ferdig vasket og hakket grønnkål)
  8. Knus hvitløksfeddene med kniveggen og grovhakk. Stek disse raskt i fettet fra baconet.
  9. Ha grønnkål i stekepannen, med hvitløk. Stek til kålen så vidt har falt litt sammen.
  10. Pisk sammen 3 egg og 2 dl crème fraîche. Krydre med salt, pepper, muskat og cayennepepper.
  11. Ha grønnkål, hvitløk, bacon og ost lagvis i paiformen. Hell over egg- og crème fraîche-blandingen.
  12. Stek paien på 180 grader i stekeovnen (ikke varmluft) i 30-40 min.
  13. Server med en enkel salat.

Pai-Collage

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.