Viltkjøttkaker med selleripuré

Skrevet av Janne

Da jeg var hjemme hos mamma og pappa sist, fikk jeg med litt viltkjøtt. Så da valgte jeg å prøve meg på en kjøttkakeoppskrift med en liten vri. Man kan bruke det man ønsker av viltkjøtt. I denne oppskriften har jeg brukt hjortekjøttdeig.

Denne oppskriften er nok til 4 personer.

Ingredienser:

Viltkjøttkaker:
1/2-1 løk
400 g viltkjøttdeig
1 egg
2 ss fløte
1 ss mel
salt og pepper

Viltsaus:
2 ss smør
2 ss mel
buljong eller fond i ca 5 dl vann (aller helst kraft)
5 knuste einebær
3 skiver brunost
3 ss fløte
evt 100 g kantareller
salt og pepper

Selleripuré:
1 sellerirot
2 ss smør
0,5 dl fløte
salt og pepper

Tilbehør:
poteter
rosenkål
tyttebærsyltetøy

Fremgangsmåte:

Viltkjøttkaker:

  1. Finhakk løk og bland sammen kjøttdeig, egg, fløte, mel, salt og pepper.
  2. Form deigen til kaker og stek de i smør på medium varme.
  3. Mens kakene fortsatt er litt rå inni, ha litt vann i pannen og la de koke litt.
  4. Ha kjøttkakene med vannet i sausen og kok kakene i sausen til de er ferdig. Slik får man med smaken fra stekinga i sausen.

Viltsaus:

  1. Ha smør i en kjele og la det bli brunt, rør og pass på at det ikke brenner seg.
  2. Ha melet i det brune smøret og la blandingen bli brun, det er dette som gir fargen til sausen.
  3. Hvis ønskelig kan man ha litt finhakket løk i smør-og-mel-blandingen for litt ekstra smak.
  4. Ha i vann til sausen er passe tykk, ca 5 dl. Bruker man buljong må denne røres ut i vannet først. fond eller flytende buljong kan du ha direkte i kjelen. Jeg brukte ca 2 ss flytende okse buljong.
  5. Ha i knuste einebær og brunost. For litt ekstra smak i sausen kan man også ha i litt sopp, som f.eks kantarell.
  6. Ta så i de halvstekte kjøttkaken og stekeskyen.
  7. La sausen og kjøttkakene koke til kjøttkakene er gjennomstekte. Hvis du er usikker på om kakene er ferdig, del en i to og se om den er gjennomstekt, kakene kan fint være lett rosa i midten.
  8. Smak til med fløte, salt og pepper.

Selleripuré:

  1. Skrell og skjær opp sellerien i biter.
  2. Kok sellerien mør i ca 15 minutter og hell av vannet.
  3. Tilsett smør og fløte. Kjør blandingen glatt med en stavmikser.
  4. Smak til med salt og pepper.

Servér viltkjøttkakene og selleripurén gjerne med kokte poteter, tyttebær og smørstekt rosenkål. Kok opp rosenkålen lett i lettsaltet vann og stek den raskt i pannen med smør,og smak til med salt og pepper.

BeFunky Collage

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.