«Indisk» lam og linsegryte

Nå som det er høst, er det deilig med varme og smakfulle gryteretter. Denne retten er en av mine yndlingsgryter. Det er perfekt å lage en stor porsjon av denne retten, så kan den spises i flere dager eller fryses ned. Gryta blir bare bedre av å stå ett par dager. Det er også godt å servere vørterølbrød med smør til denne retten.

Denne oppskriften er nok til 6 personer, eventuelt 2-3 middager for 2 personer.

Ingredienser:

400 gr lammekjøtt
5 dl røde linser (tørkede)
2 store sjalottløk eller gule løk
1/2 hvitløk
1/2 chilli
4-5 ss ingefær
150 gr aspargesbønner (ferske eller frosne)
2 stk paprika (gjerne i forskjellige farger)
200 gr fersk sopp (f.eks. aromasopp eller sjampinjong)
2 bokser hakkede tomater
4 ss tomatpuré (valgfritt)
1 potte fersk koriander
salt og pepper
smør og nøytralolje til steking

Fremgangsmåte:

  1. Hakk løk, paprika, sopp og skjær aspargesbønnene i mindre biter.
  2. Finhakk hvitløk, chilli og ingefær. Evt. kjør dette sammen i en stavmixer/blender. (Hvis du ikke finhakker, så vil jeg anbefale å bruke en litt større mengde med hvitløk, chilli og ingefær)
  3. Skjær opp lammekjøttet i små terninger.
  4. Finn frem en stor kasserolle. Ha i nøytral olje og surr løk, hvitløk, chilli og ingefær til løken blir blank og gylden. Ha i hakket paprika mot slutten av steketiden.
  5. Ta ut løk- og paprika-blandingen av kasserollen. Ha i litt nøytral olje og smør, stek lammekjøttet raskt på høy varme. (kjøttet trenger ikke å bli gjennomstekt)
  6. Ha løk- og paprika-blandingen tilbake i kasserollen. Tilsett linser, hakket sopp og hakkede tomater og tomatpuré. Kok i ca. 15 min. (hvis du bruker tørkede grønne linser i stedet for røde, så kok gryten noe lenger. De grønne linsene krever lenger koketid for å bli møre)
  7. Ha i aspargesbønnene og kok gryten ytterlige 5-10 min.
  8. Hakk opp fersk koriander.
  9. Smak til gryten med salt og pepper.
  10. Når gryten er ferdig, trekk kasserollen av varmen og tilsett den ferske korianderen. (hvis du bruker tørket koriander, tilsett da krydderet tidlig i kokeprosessen)
  11. Servér.

BeFunky Collage

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.