Hvetestang med bær og vaniljekrem

Mannen i huset her elsker hvetebakst. Og etter inspirasjon fra ei venninne i Trondheim, bakte jeg denne hvetestanga til ham. Den er perfekt å servere til en kopp kaffe, og den kan gjerne fryses slik at du har noe å servere hvis du får uanmeldte besøk. 🙂

Oppskriften er nok til en stor hvetestang

Ingredienser:

Deig:
1/2 pk gjær (25 gr)
50 gr smør
2 dl melk
3 ss sukker
1-2 ts kardemomme
330 gr hvetemel (ca. 5,5 dl)

Topping:
bringebær
blåbær
1 pk vaniljekrem

Fremgangsmåte:

  1. Smuldre gjær i en bakebolle. (evt kan du bruke tørrgjær)
  2. Smelt smør i en kjele eller i mikroen. Bland inn melk. Varm balndingen til ca. 37 grader.
  3. Ha væsken i bakebollen med gjær. Rør ut gjæren.
  4. Ha i sukker, kardemomme og hvetemel.
  5. Elt deigen i ca 10 min.
  6. La deigen stå og heve til ca. dobbel størrelse, ca. 1/2-1 time.
  7. Bak ut deigen til en rull, klem deigen utover med en renne i midten.
  8. Legg bringebær, blåbær og vaniljekrem i renna. La hvetestangen heve i ca. 1/2 time.
  9. Sett stekeovnen på 240 grader. Stek hvetestanga i 5-10 minutter midt i ovnen.

BeFunky Collage

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.