Brownies med hvit sjokolade og pasjonsfruktcoulis

Skrevet av Janne

En liten vri på brownisen, ved å ha i hvit sjokolade og hasselnøtter, løfter den til et nytt nivå synes jeg. Spesielt godt er det med en litt syrlig coulis eller fruktsaus om du vil 🙂

Ingredienser brownies:

200 g mørk sjokolade
100 g smør
3 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
3 egg
2 dl sukker
100 g hvit sjokolade
50 g hasselnøtter

Ingredienser pasjonsfruktcoulis:

8 pasjonsfrukter
2  ss sukker
3 ss vann

Fremgangsmåte brownies:

  1. Smelt ca 175 g av den mørke sjokoladen sammen med smøret i en bolle over vannbad, evt i en kjele på lav varme eller i microen.
  2. Pisk egg og sukker sammen til eggedosis.
  3. Rør inn smeltet smør og sjokolade inn i eggedosisen.
  4. Bland det tørre sammen og rør det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. For å unngå klumper kan det være lurt og sikte det tørre inn i røren.
  5. Hakk nøtter, hvit sjokolade og resten av den mørke sjokoladen og rør ca 3/4 av sjokoladen og nøttene inn i røra.
  6. Ha røren i en smurt form på ca 20×20 cm. Og ha resten av nøttene og sjokoladen på toppen som pynt,
  7. Stek i ovnen på 180 grader i 25 minutter.

Fremgangsmåte pasjonsfruktcoulis:

  1. Skjær pasjonsfrukten i 2 og ta ut innmaten med en skje.
  2. Ha pasjonsfrukt-innmaten i en kjele sammen med sukkeret og kok opp.
  3. Sil deretter gjennom et dørslag.
  4. Kok opp igjen med 3 ss vann.
  5. Sil igjen og avkjøl sausen.

Server Brownien med litt pasjonsfruktcoulis og gjerne noen ferske bringebær til.

 

IMG_9982

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.