Panerte fiskestykker med ovnsstekte poteter og grønnsaker med en enkel rømme-sennepsdressing

Dette er en barne/baby-vennlig middagsrett som er enkel og relativt rask å lage. Jeg har gjort en superenkel panering av fisken ved å bruke kun mel og friske urter (persille og gressløk). Potetene og grønnsakene har jeg stekt sammen med store båter av løk og hele hvitløksfedd. Jeg har ikke brukt salt på verken fisk, poteter og grønnsaker. Urtene, løk, hvitløk og smakfulle rotgrønnsaker gir naturlig masse smak til retten. Det er også godt å servere en enkel dressing ved siden av. Jeg har valgt å lage en mild sennepsdressing som er egnet for både store og små. (Vår baby på 10 måneder likte den i alle fall veldig godt)

Til fire personer er det fint å fylle langpanna med poteter og grønnsaker, og servere med 150-200 gr fisk per person.

Ingredienser:

fisk (torsk eller laks)
hvetemel
hakket fersk persille og gressløk (Kan evt. bruke dill hvis du foretrekker det)

poteter (helst røde)
gulrøtter
kålrot
sellerirot (evt. pastinakk eller persillerot)
stangselleri
1 gul løk
1/2 hvitløk

Rømmedressing:
5 ss Tine lettrømme
3 ts grov sennep

Fremgangsmåte:

  1. Sett stekeovnen på 225 grader.
  2. Hakk opp poteter i båter, rotgrønnsaker i staver og stangselleri i grove biter. Ha sammen med nøytral olje på et stekebrett.
  3. Løken kuttes i relativt store båter, hvitløksfeddene skrelles og legges på stekebrettet sammen med resten av grønnsakene.
  4. Stek i ovnen i ca. 30 min. Gjerne rør litt i grønnsakene underveis, slik at alt blir jevnt stekt.
  5. Bland hvetemel og hakkede urter i en liten bolle/suppetallerken.
  6. Skjær fisken i grove biter.
  7. Ha fiskebitene i melblandingen. Ha mel og urter på alle kanter av fisken.
  8. Bland sammen rømmedressingen: rømme og sennep.
  9. Stek fiskebitene i olje/smør i en stekepanne. Et par minutter på hver side på middels-høy varme.

BeFunky Collage

NB! Ovnstekte poteter, grønnsaker med løk, hvitløk og evt. urter kan brukes som tilbehør til alle typer kjøtt og fisk. Det er enkelt å grovhakke alt og ha det på et stekebrett, så lager alt seg selv i ovnen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.