Sashimi med ponzusaus

Jeg bare elsker foretter, og falt helt for en oppskrift mannen min Jørgen fant på Trines matblogg. Jørgen lagde dette som forrett til meg på vår 2-års bryllupsdag. 🙂 I ettertid har dette vært en slager som lørdagskos. Så tusen takk Trine og Jørgen, for inspirasjon til denne retten. 🙂

Ingredienser:

Sashimi:
salmalaks
finhakket vårløk
ristede sesamfrø

Ponzusaus:
1/2 dl soyasaus
2 ss riseddik
1-2 ss sukker
saften av 1/2 lime
finhakket chilli (ca. 1 halv)
finhakket hvitløk (2-3 fedd)
hakket fersk koriander
alternativt kan ogå finhakket ingefær tilsettes (det synes jeg i allefall er godt)

Fremgangsmåte:

  1. Bland sammen alle ingrediensene til sausen. La gjerne denne stå en stund, for at smakene skal få tid til å frigjøre seg.
  2. Rist sesamfrø: stek sesamfrøene tørt (uten olje) i en stekepanne. Sett på lav varme og stek dem mens du f.eks lager sausen. Vend frøene jevnlig, slik at de ikke brenner seg.
  3. Hakk vårløk
  4. Skjær salmalaksen i tynne skiver. Salmalaks kan spises rå, uten å fryse den først.
  5. Dandér på en liten tallerken.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.