Sashimi med ponzusaus
Jeg bare elsker foretter, og falt helt for en oppskrift mannen min Jørgen fant på Trines matblogg. Jørgen lagde dette som forrett til meg på vår 2-års bryllupsdag. 🙂 I ettertid har dette vært en slager som lørdagskos. Så tusen takk Trine og Jørgen, for inspirasjon til denne retten. 🙂
Ingredienser:
Sashimi:
salmalaks
finhakket vårløk
ristede sesamfrø
Ponzusaus:
1/2 dl soyasaus
2 ss riseddik
1-2 ss sukker
saften av 1/2 lime
finhakket chilli (ca. 1 halv)
finhakket hvitløk (2-3 fedd)
hakket fersk koriander
alternativt kan ogå finhakket ingefær tilsettes (det synes jeg i allefall er godt)
Fremgangsmåte:
- Bland sammen alle ingrediensene til sausen. La gjerne denne stå en stund, for at smakene skal få tid til å frigjøre seg.
- Rist sesamfrø: stek sesamfrøene tørt (uten olje) i en stekepanne. Sett på lav varme og stek dem mens du f.eks lager sausen. Vend frøene jevnlig, slik at de ikke brenner seg.
- Hakk vårløk
- Skjær salmalaksen i tynne skiver. Salmalaks kan spises rå, uten å fryse den først.
- Dandér på en liten tallerken.
Legg igjen en kommentar