Asiatisk wok med biff, østersaus, vårløk og hvitløk
Dette er en deilig, enkel og lett middag. Man kan storsett benytte de grønnsakene du har liggende i skapet. Jeg synes wok er supergodt med grønnkål eller spinat. I denne retten har jeg brukt både grønnkål og spinat. Det hadde holdt med bare grønnkål. Men fordi jeg hadde en åpnet pakke med spinat så gikk denne også oppi. 🙂 Det er jo viktig å bruke det man har.
Ingredienser:
250-300 gr biff
1 pk grønnkål (gjerne ferdigvasket)
1/2 pk spinat
3-4 store sjampinjonger
1 rød paprika
3-4 vårløk (evt 2. store tykke vårløk)
4-5 store fedd hvitløk
1/2 pakke eggnudler
østersaus (Thailand’s salt)
fersk koriander
pepper
Fremgangsmåte:
- Hakk opp alle grønnsaker og urter.
- Skiv opp biffen i tynne skiver. Tips! Når kjøttet skjæres i mange tynne skiver så virker det som at det er mer kjøtt i retten, enn om du skjærer mer chunky biter.
- Kok opp vann og legg eggnudlene i vannet. La det stå å trekke noen minutter.
- Finn fram wokken. Ha i nøytral olje og varm opp på full guffe.
- Stek biff-strimlene raskt i wokken, ha i pepper og hvitløk. Legg dette til side. Du kan gjerne helle litt østersaus over den ferdigstekte biffen, slik at den kan la seg marinere litt mens du gjør klar resten.
- Stek sjampingjong i mer olje og legg til side.
- Wok eggnudlene raskt og legg til side.
- Wok grønnkål og spinat. Når dette har begynt å falle litt sammen, ha i vårløk og paprika. Wok i ca. 1 min.
- Nå kan alle de andre ferdigwokkede ingrediensene legges tilbake i wokken. Skru ned temperaturen. Ha i østersaus og pepper.
- Topp med hakket fersk koriander.
Legg igjen en kommentar