Pizza laget med tortillalefse
Skrevet av Janne
I denne oppskriften bruker jeg tacolefser som pizzabunn, både lett og godt. Hvis du sitter igjen med noen ekstra lefser etter fredagstacoen er dette en fin måte å bruke de opp. Jeg liker å variere litt når jeg lager pizza, i denne oppskriften har jeg valgt å bruke hvit saus på bunnen.
Ingredienser:
4 stk tortillalefser
1/4 søt paprika
1 tomat
1/3 rødløk
50 g kokt skinke
ca 100 g Norvegia
friske urter
parmesan
Hvit saus:
1 hvitløkfedd
4 ss lettrømme
2 ss friske urter (f.eks. basilikum, oregano, timian)
salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Lag først den hvite sausen. Hakk opp hvitløk og friske urter, her er det brukt oregano og timian (hvis du ikke har friske urter kan du også bruke tørket krydder).
- Bland urtene med rømme og hvitløk og smak til med salt og pepper.
- Skjær opp tomat, paprika og løk i tynne skiver og kutt opp den kokte skinken i passe biter.
- Smør på et tynt lag saus på tortillalefsene, ca 1 ss pr lefse.
- Legg på tomat og strø på osten. Legg så på paprika, løk og skinke.
- Ha på litt friske urter eventuelt tørket krydder på pizzaene og de er klare til å stekes.
- Stekes i ovnen på 225 grader til osten blir gyllen, ca 5 min.
- Strø over revet parmesan før servering.
Kan gjerne serveres med litt ruccola og pinjekjerner også 🙂
Legg igjen en kommentar