Fylt søtpotet
Skrevet av Janne
Søtpotet er et godt alternativ til vanlig potet, pasta eller ris som tilbehør til middagen. Denne fylte søtpoteten kan serveres som tilbehør til både kjøtt og fisk, men kan også serveres som en vegetarrett med f.eks rømme og salat til.
Oppskriften passer som middagstilbehør for 2 personer, eller hovedrett til 1 person.
Ingredienser:
1 søtpotet
1/3 rød løk
2 sjampinjong
2 ss finhakket paprika
1 ss finhakket persillerot
frisk timian
10 g parmesan
1 ss smør
litt ost til topping, f eks Norvegia eller Jarlsberg
Fremgangsmåte:
- Vask søtpoteten godt. Skjær den i to og legg den med skinnsiden opp i en ildfastform. Ha på litt olivenolje og salt før den settes i ovnen på 225 grader, i ca 45 minutter til den er mør.
- Mens søtpoteten står i ovnen kan fyllet forberedes. Skjær opp løk, sopp, perillerot og paprika i små biter. Stek det så lett i en stekepanne.
- Når søtpoteten er ferdig kan du skrape ut innholdet med en skje. Putt innholdet sammen med grønnsakene i stekepannen sammen med 1 ss smør. Bland sammen og smak til med parmesan, timian, salt og pepper.
- Fyll søtpoteten med fyllet og topp med litt ost.
- Stek i ca 10 min ved 225 grader til osten er smeltet.
Tips: Ingrediensene i oppskriften kan byttes ut med grønnsaker du alt har i kjøleskapet. Forslag til andre grønnsaker som passer godt som fyll i søtpoteten er vårløk, purre, spinat og mais.
Her er søtpoteten servert med ferdig marinert ytrefilet skjært i skiver, stekt ca 2 min på hver side i stekepanne.
Legg igjen en kommentar