«Gresk» gryterett
Denne gryteretten har vært en slager hjemme hos oss. Den er enkel og rask å lage. Jeg fant en oppskrift på matprat.no for mange år siden, som er blitt modifisert i noen runder.
Ingredienser:
400-500 gr karbonadedeig eller kjøttdeig
1 gul løk
1 rød paprika
1 pose med spinat
2/3 glass med marinert fetaost (naturell fetaost kan evt benyttes)
1 pose med villris (posjonspakker til 2 pers)
6-7 ts paprikapulver
3-4 ts malt muskatnøtt
1/2 ts cayennepepper
salt og sort pepper
Server med yoghurt naturell (matyoghurt) og hvitløksbaguetter
Fremgangsmåte:
- Kok villris i 15-20 min.
- Hakk løk. Surr denne i litt nøytral olje i en mellomstor gryte.
- Ha i karbonadedeigen og stek denne med løken.
- Når karbonadedeigen er stekt ferdig, ha i paprikapulver, muskat, cayennepepper, salt og pepper. Tilsett litt vann.
- Hakk paprika.
- Ha den ferdigkokte risen i gryta.
- Ha i spinaten. Når spinaten har falt litt sammen, tilsett denne hakkede paprikaen. Kok sammen noen få minutter
- Knus fetaosten med en gaffel. Hell over litt av oljen den er marinert i.
- Tilsett fetaosten til gryteretten rett før servering (etter den er tatt av stekeplaten).
- Server med yoghurt og stekte hvitløksbaguetter.
Legg igjen en kommentar