Grove solsikkerundstykker
Gode grove rundstykker. Jeg fant inspirasjon til denne oppskriften på tine.no. De har en oppskrift til en lysere variant, som heter solsikkebrød. Rundstykkene er gode å spise til en deilig søndagsfrokost, og er perfekte for nedfrysing. 🙂
Denne oppskriften er beregnet til 16 rundstykker.
Ingredienser:
5 dl melk
1 boks rømme
1 pk gjær (jeg brukte tørrgjær)
1 ts salt
5 dl frø, kjerner og linser (jeg brukte 3 dl solsikkefrø og 2 dl gresskarkjerner)
2 dl lettkokte havregryn
4 dl kruskakli
ca. 10 dl siktet hvetemel (+ ca. 1 dl til utbaking)
1 egg og 4-5 ss solsikkefrø til topping
Fremgangsmåte:
- Bland melk og rømme i en kjele og varm opp til ca. 37 grader. Eventuelt kan væsken varmes opp i mikroovnen.
- Smuldre gjær i en bakebolle, ha i litt av den lunkne væsken. Rør ut.
- Ha i resten av væsken, salt, frø, kjerner, havregryn og kruskakli. Jobb dette sammen.
- Tilsett ca. 10 dl siktet hvetemel. Elt deigen i ca. 10 min i en kjøkkenmaskin.
- La deigen heve i 1-2 timer.
- Bak ut til 16 rundstykker.
- Etterhev i 30-60 min.
- Sett stekeovnen på 225 grader.
- Pensle rundstykkene med sammenvispet egg og strø over solsikkekjerner.
- Stekes midt i ovnen i ca. 15 min.
Legg igjen en kommentar