Kyllinggrateng med søtpotet og kokosmelk

Vi var i Trondheim forrige helg, og fikk denne deilige retten servert av våre gode venner Kristin og John. De hadde funnet retten på nettsiden paleoskafferiet.se. Nå vil jeg gjerne få dele denne retten videre med dere. Gratengen kan med fordel serveres med hvitløksbaguetter og en deilig salat med fetaost, avokado og hakkede nøtter. Dette holder til 4-6 personer, avhengig av hvor mye tilbehør som servéres.

Ingredienser:

2 stk store søtpoteter
3-4 stk kyllingfilleter
1 stk stor gul/rød løk
ca. 200 gr bacon
1 stk stor mango
2 bokser kokosmelk
4-5 fedd hvitløk
5-6 ss revet fersk ingefær
3 ss karripulver
3 ts gurkemeie
salt og cayennepepper
parmesan

Fremgangsmåte:

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Skjær opp kylling og bacon i biter. Hakk løk, og skjær mango opp i biter.
  3. Hakk opp hvitløksfeddene og riv/finhakk ingefær.
  4. Skrell og skjær søtpotetene opp i tynne skiver
  5. Stek bacon lett i en stekepanne.
  6. Tilsett hakket løk. Stek i ett par minutter
  7. Ha mango i stekepannen. Stek sammen med bacon og løk i noen få minutter.
  8. Tilsett krydder: hvitløk, ingefær, karri og gurkemeie. Rør sammen.
  9. Ha i kyllingbitene. Stek i ytterlige 2 minutter.
  10. Hell over kokosmelk og smak til med salt og cayennepepper.
  11. Legg kyllingrøren og de skivede søtpotene lagvis i en ildfast form.
  12. Strø over litt revet parmesan.
  13. Stek i ca 40 minutter midt i stekeovnen.

BeFunky Collage

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.