Salat med innbakt chèvre i spekeskinke, fiken og deilig bringebærvinaigrette

Mannen min Jørgen lagde en deilig søndagsmiddag til min søster og meg, og lagde denne retten til forrett. Den er enkel og supergod! Smakte som skikkelig gourmetmat. 🙂 Han fant oppskriften på Trines matblogg. Dette er nok til 3-6 personer (dvs. en relativt stor forrett til 3 personer, og en liten forrett til 6 personer)

Ingredienser:

150 gr chèvre-ost
6 skiver serrano- eller parmaskinke
1 pakke feldsalat
4-6 stk ferske fiken
1 pakke pinjekjerner

Bringebærvinaigrette:
3 ss bringebæreddik
2 ss olivenolje
1 ts honning
salt og pepper

Fremgangsmåte:

  1. Sett stekeovnen på 225 grader.
  2. Legg 6 skiver med spekeskinke ut på et bakepapir på et stekebrett. Skjær opp chèvre i 6 stenger/biter og legg disse på hver sin skinkebit. Rull sammen.
  3. Stek rullene midt i ovnen i ca 5-8 minutter (til osten så vidt ha begynt å smelte)
  4. Ha pinjekjernene i ovnen i de siste 1-2 minuttene, slik at disse blir ristet.
  5. Visp sammen bringebæreddik, olivenolje og honning til en vinaigrette. Smak til med salt og pepper.
  6. Fordel salat på tallerkener. Skjær fiken i båter og fordel over salaten.
  7. Legg på chèvre-rullene og strø over ristede pinjekjerner.
  8. Drypp/ringle vinaigretten over retten.

salat-chevrerull-Collage

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.