Hjemmelaget burger

Vi hadde besøk av søstera mi og kjæresten hennes Rune, og serverte hjemmelagde burgere forrige helg. Det er jo helt fantastisk godt med en god og saftig hjemmelaget burger. Jeg slo på stortromma og laget alt fra bunn av; burgerbrød, guacamole, tzatziki og ovnstekte poteter og søtpoteter. Hvis du ikke har så god tid, så vil jeg anbefale å bruke noen gode halvstekte rundstykker som burgerbrød. Jeg bruker f.eks steinovnsbakte speltrundstykker noen ganger.

Her er min oppskrift på burgere til 4 personer. 🙂

Ingredienser:

600 gr karbonadedeig
1/2 rød chilli
4 fedd hvitløk
1 sjalottløk
2 egg
salt og pepper

Tilbehør: poter, søtpoteter, gresskarkjerner, sesamfrø.

Fremgangsmåte:

Burger:

  1. Finhakk chilli, hvitløk og sjalottløk
  2. Bland sammen karbonadedeig, egg, hakket chilli, hvitløk og sjalottløk, salt og pepper.
  3. Form burgerdeigen til 4 burgere. (Tips! Lag burgerene tykkest i ytterkant, og tynnest mot midten. Når burgeren steker tar det lenger tid for kjernen å bli varm enn ytterkantene. Har du en god del tykkelseforskjell på kjerne og ytterkant av burgeren så blir den jevnere stekt.)
  4. Stek burgerene i stekepanne i 5-10 min. Hvis du vil ha smeltet ost på, ha denne over til slutt, f.eks jarlsberg, blåmugg, chèvre, brie etc.
  5. Dandér burgerne med det du ønsker av tilbehør. Forslag på tilbehør er salat, tomat, agurk, sylteagurk, løk, syltet løk, bacon og dressing (som guacamole eller tzatziki)

Poteter (gresskarkjernene og sesamfrøene på potene hever smaken mye):

  1. Skrell søtpotet
  2. Skjær poteter med skall og søtpotet i staver/båter.
  3. Ha over på en stekeplate.
  4. Hell over raps/olivenolje, pepper og maldonsalt
  5. Stek på 225 grader i stekeovn i 25-30 min
  6. Ha over gresskarkjerner og sesamfrø de siste 5 minuttene av steketiden.

Vi serverte hjemmelaget tzatziki og guacamole til burgerene.

Burgerr-Collage

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.