Asiatisk inspirert wrap

Skrevet av Janne

Her er det bare å skjære opp grønnsakene, steke kjøtt og rulle sammen. En veldig rask og enkel middag. Kjøttet kan f.eks legges i marinaden dagen før, hvis man har dårlig tid når middagen skal lages.

Ingredienser:

Tortillalefser
Ytrefilet av storfe (eller annet storfekjøtt)
Salat
Tomat
Agurk
Squash
Paprika
Rømme eller rømmedressing
Olje til steking
Salt og pepper

Marinade til kjøtt for 2 personer:
2 ss olje
2 ss soyasaus
1 ss hakket fersk ingefær
1/4 rød chilli
2 hvitløksfedd

Fremgangsmåte:

Marinering av kjøtt:

  1. Hakk opp ingefær, hvitløk og chilli.
  2. Ha ingrediensene i en plastpose, ha så i olje og soyasaus. Bland godt sammen.
  3. Skjær biffkjøttet i strimler og ha i posen.
  4. La kjøttet ligge i marinaden i romtemperatur i ca 20 min, evt lenger i kjøleskap.

Tillaging av wraps:

  1. Skjær opp og stek paprika og squash i stekepanne. Her kan man bruke det man har i kjøleskapet, som f. eks løk og sopp. Stekes lett i stekepanne med olje og krydres med litt salt og pepper.
  2. Skjær opp salat, agurk og tomat.
  3. Stek biffstrimlene i litt olje på relativt høy varme. Ha gjerne med restene av marinaden.
  4. Varm tortillalefsene i mikroovn eller i stekeovn.
  5. Fyll lefsene med grønnsaker, salat og kjøtt. Topp gjerne med rømme eller en enkel rømmedressing.

Tips til enkel rømmedressing: Finhakk hvitløk, kutt opp litt ferske urter f.eks basilikum og bland sammen med rømme. Denne kan lages å stå i kjøleskap i flere dager og kan brukes til forskjellige retter. F.eks som dressing til salater og wraps eller som pizzasaus istedenfor den tradisjonelle tomatsausen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.