Porsjonspai med bacon og sopp
Skrevet av Janne
Lei den vanlige brødskiva til lunsj? Porsjonspaier kan fint være et alternativ til nistematen. Disse kan fint fryses. Lag gjerne flere på en gang, så har du en rask lunsj klar i fryseren. Eller server med en enkel salat til så har du en rask middag 🙂 Denne oppskriften er nok til 3 porsjonspaier.
Ingredienser:
Paibunn:
125 g smør
250 g hvetemel ( kan fint kombinere med litt grovt mel, kruskakli og eller havregryn)
2 ss vann
Fyll:
1 stor sjampinjong
1 vårløk
1/2 søt paprika
90 g smårettsbacon
3 egg
2 ss lettrømme
2-3 ss cottage cheese
50 g revet ost
1 ss finhakket chilli
salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Lag paideigen: smuldre smør i en bakebolle, rør inn melet. Ha i 2 ss vann. Rør/kna alt sammen. La deigen hvile i kjøleskapet i 30 min.
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Bak ut paideigen i 3 små paiformer (mine engangsformer var 15 cm store). Dette kan enten gjøres ved å kjevle ut deigen eller ved å dytte deigen utover med fingrene. Prikk deigen med en gaffel.
- Stek paideigen i 15 min.
- Skjær opp sopp, paprika og vårløk og ha det i paiformene, topp med smårettsbacon.
- Pisk sammen egg, rømme og cottage cheese. Krydre med chilli, salt og pepper.
- Fordel eggeblandingen til de 3 paiene og topp med litt revet ost.
- Stek paiene ved 180 grader i ca 30 minutter.
Legg igjen en kommentar