Grønn ertesuppe

Denne suppen er superrask å lage, og kan serveres som en forrett eller hovedrett. Jeg lager alltid denne som forrett til pannekaker. Eller så har jeg servert den som forrett til middagsbesøk, eller som en hovedrett på en vanlig hverdag, Suppen blir ekstra god hvis den toppes med f.eks. sprøstekt bacon eller spekeskinke, frisk koriander og yoghurt, parmesan og krutonger eller ristede pinjekjerne og frisk basilikum.

Denne oppskriften er nok til 2 personer

2 metoder for å lage suppen:

Metode 1 (kokt i vann+fond):
500 gr frosne grønne erter
Vann + kyllingfond
fløte eller creme fraiche
evt. smør
salt og pepper (gjerne cayennepepper)

Metode 2 (kokt i melk+fond):
500 gr frosne grønne erter
melk + kyllingfond
smør
salt og pepper (gjerne cayennepepper)

Fremgangsmåte:

  1. Ha de frosne ertene i en middels stor kasserolle.
  2. Ha i væske (enten melk + fond eller vann + fond), slik at ertene nesten er dekket av væsken.
  3. Kok opp, kok i 2-3 minutter.
  4. Kjør dette sammen med en stavmixer.
  5. For metode 1: ha i 2-3 ss creme fraiche eller ca. 1 dl fløte.
  6. Rør inn en klatt smør
  7. Smak til med salt og pepper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.