Svenskekaker/Hallongrottor
Søstera mi Janne fikk denne oppskriften på svenskekaker på heimkunnskapen på barneskolen. Siden da har vi alltid laget disse småkakene til jul. De smelter i munnen din, og de er veldig enkle å lage.
Oppskriften er nok til ca 70 småkaker
Ingredienser:
250 gr smør
1,5 dl sukker
1 egg (eggeplomme og eggehvite separat)
2 ts vaniljesukker
350 gr hvetemel
perlesukker
bringebærsyltetøy
Fremgangsmåte:
- Rør smør og sukker godt sammen.
- Tilsett eggeplomme, vaniljesukker og mel. Arbeid deigen godt sammen.
- Del deigen i 4 like deler. Rull hver del til en pølse (ca. 2-3 cm tykk)
- Pensle rullene med eggehvite. Rull pølsene i perlesukker.
- Sett rullene i kjøleskapet i ca. 20 min.
- Ha bakepapir på stekebrett.
- Skive opp rullene i ca 1 cm tykke biter. Legg skivene utover stekebrettet. (Kakene kan ligge relativt tett).
- Lag en liten grop i midten av hver kakeskive. Ha litt bringebærsyltetøy i hver grop.
- Stek småkakene på 175 grader i 10-12 min.
Legg igjen en kommentar