Rødvinsgryte med høyrygg og søtpotetstappe

Denne gryta ble jeg veldig fornøyd med. Den er perfekt som helgemat, den er enkel å lage og blir bedre og bedre med tiden du lar den putre på komfyren. Denne retten med lagd i påska. Vi gjorde klar basen til gryta med kjøtt, løk, hvitløk og rødvin og satt dette til koking etter frokost, tok en lang skitur, slappet av med en god bok og middagen gjorde seg omtrent klar av seg selv. Kjøttet blir supermørt, og det passer godt å servere med en blandingsstappe av søtpotet og potet. Det er også mulig å bruke lammekjøtt i stedet for storfekjøtt i retten.

Denne porsjonen er nok til 5 sultne personer

Ingredienser:

ca 1 kg høyrygg
2 gule løk
2 bokser med hakkede tomater (gjerne med hvitløk)
1/2 – 1 hvitløk
sopp (ca en full pose)
150-200 gr brekkbønner/aspargesbønner
2 bokser med bønner (hvite og kidney)
rødvin
salt og pepper

2 søtpoteter (store)
poteter (i mengde litt mindre enn søtpotet)
smør (meierismør eller bremykt)

Fremgangsmåte:

  1. Skjær høyryggen i biter. Grovhakk løk og finhakk hvitløk.
  2. Stek kjøttet rask i en kasserolle. Ha løken og hvitløk i kasserollen og stek raskt med kjøttet.
  3. Hell rødvin over kjøttet og løken, slik at det så vidt dekker kjøttet.
  4. Kok det min. 1 time. (gjerne la det stå i flere timer, om du har tid)
  5. Hakk opp sopp i skiver. Ha i kasserollen.
  6. Ha hakkede tomater, brekkbønner/aspargesbønner.
  7. Ha i 2 bokser med bønner.
  8. Kok i ca 45 min.
  9. Skrell søtpotet og poteter. Skjær i tærninger. (gjerne ha litt mer søtpotet enn potet i stappen)
  10. Kok potetene i 10-15 min, til de blir møre.
  11. Mos potetene med masse smør (hvis du er ute etter god smak, må du bruke meierismør/bremykt original ;))
  12. Servèr.

IMG_7581

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.