Saftig sjokoladekake

Skrevet av Janne

Denne sjokoladekaken er alltid en suksess blant store og små. Kaken blir luftig og saftig og kan fint oppbevares flere dager i kjøleskap uten å bli tørr. Hvis du skalerer opp røra med 1,5 kan den fint lages i en langpanne, men denne oppskriften er tiltenkt en stor rund kakeform.

Ingredienser:
150 g smør
5 dl sukker
2 dl kaffe
6 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
6 ss bakekakao
3 dl kefir
2,5 ts natron
1 kork eddik
4 egg

Glasur:
120 g smør
400 g melis
4 ts vaniljesukker
2 ss bakekakao
2 ss kaffe

Friske bringebær og melis til pynt

Fremgangsmåte:

  1. Bland smeltet smør og sukker i en bolle.
  2. Ha i 2 dl ferdig laget kaffe, og bland kaffen godt sammen med smøret og sukkeret.
  3. Bland de tørre ingrediensene sammen og rør det godt inn i røren, ta så i kefir. Kefir er med på å gi kaken masse fuktighet og gjør at den holder seg saftig lenge.
  4. Bland natron og en kork eddik sammen, til det bruser godt, og ha det i røra.
  5. Rør til slutt inn ett og ett egg i røren.
  6. Ha røra i en smurt kakeform, enten en liten langpanne eller en rundkakeform med diameter 25 cm.
  7. Kaken stekes på 175 °C i ca 45 minutter. Her er det viktig å følge med når kaken er passe stekt, slik at den ikke blir overstekt og tørr. Dette kan du gjøre ved å stikke kaken med noe spisst, f.eks. en tre- eller strikke-pinne. Henger det røre igjen på pinnen må kaken steke litt til. Om ingenting sitter igjen på pinnen er kaken ferdig.

Glasur:

  1. Bland sammen smeltet smør, melis, vaniljesukker, kakao og kaffe til en jevn glasur. Vent med å ta på glasuren til kaken har blitt avkjølt. Kaken må gjerne pyntes i mens glasuren fortsatt er myk.

DSC_0016 DSC_0017

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.