Laksetaco

«Tacofest» er noe min 3-åring har begynt å elske. Da pynter vi bordet med fargerike servietter og 4-5 sugerør i ulike farger i hennes glass. Vi varierer ofte med hvilken type taco (alt fra typisk norsk taco til mer autentisk mexicansk taco) og noen ganger er det vel ikke egentlig taco, men noe med tacokryddersmak på. 🙂 Men her kommer en av de typene taco vi har relativt ofte, og som jeg har supergod samvittighet for å servere hvilken som helst dag. Dette er supert godt og super enkelt og raskt og lage. Laksetaco!

Ingredienser:

500-600 gr laks (filet)
6-8 stk tortillalefser (helst store)
2 stk store avokadoer
salat

Tacokrydder
2 ts spisskumen
2 ts paprikapulver
1/2-1 ts chilikrydder
salt og pepper (gjerne cayenne)

Alternativt: Bruke ferdiglaget tacokrydder

Dressing
1 boks lettrømme/creme fraiché lett
3/4 agurk
1-2 never fersk koriander
1 lime
salt og pepper

Fremgangsmåte:

  1. Bland sammen krydrene til tacokrydder. Mengdene av de ulike krydrene pleier jeg å variere. Men jeg pleier å bruke mest spisskumen, fordi det gir den typisk tacosmaken. Mengde chili varierer jeg i henhold til hvem som spiser. Med små barn i huset pleier jeg å sløyfe chilien. Personlig liker jeg at det er litt mer sting i maten, og bruker ofte sriacha-saus på. 🙂
  2. Skjær opp laks i passende store biter
  3. Putt laksebitene, tacokrydderet og litt nøytral olje (f.eks raps eller solsikkeolje) i en brødpose og marine
  4. Dressing: Rasp agurk. Bland sammen agurk, rømme, noen gode skviser med limesaft, hakket fersk koriander, salt og pepper
  5. Stek laksebitene i stekepanne (ca. 3-5 min, avhengig av størrelse på bitene)
  6. Skjær avokadoene i skiver
  7. Riv litt salat i en bolle
  8. Varm tortillalefsene
  9. Server

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.