Asiatisk ribbe
Rester etter juleribba? I min familie pleier vi å lage ekstra mye ribbe på julaften, slik at vi skal ha rester til 1. juledag. Vi pleier å lage et bord med litt av hvert av retter, hvor de fleste består av rester. En rett som er blitt et must de siste 2 årene er asiatisk ribbe. Jeg synes det smaker veldig godt med en litt frisk smak på den feite ribba dagen derpå. 🙂
Ingredienser:
1 kg ferdigstekt ribbe (rester fra julemiddagen)
2 stk hjertesalat
2 stk mango
2-3 stk vårløk
1 stk agurk
2 ss olivenolje
1 stk lime
Koriander (en raus bunt/hel potte)
salt og pepper
Saus
3 fedd hvitløk, finhakket
2 ss revet ingefær
1,5 dl sweet chilisaus
1,5 dl soyasaus
2 stk lime
1 rød chili, finhakket
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 180 oC over- og undervarme.
- Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Hell halvparten av sausen over ribba. Den andre halvdelen skal benyttes på ribba etter den er ferdigstekt.
- Sett ribba på nederste rille i ovnen og stek i 20-30 min.
- Hakk koriander
- Salat: Skjær hjertesalaten, mangoen og agurken i fine strimler. Vend inn olivenolje, noen skviser med lime, en god del av den hakkede korianderen, salt og pepper. Gjerne ha salaten i en stor ildfastform eller på et stort fat.
- Skjær opp ribba i skiver. Legg ribba på toppen av salaten.
- Hell over resten av sausen og dryss koriander på toppen. Skvis litt lime over.
- Resten av limen kan skjæres i båter og serveres ved siden av.
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.
Legg igjen en kommentar