Om Rabagasten

Jeg har lenge tenkt på å starte en blogg. Som oppvokst på gård og med sterk interesse for mat, så var dette et tema jeg kunne tenke meg å skrive om. Jeg er opptatt av hvor matvarene kommer fra, hvordan disse er produsert, og at de er fortrinnsvis norske og helst lokale. Det å lage mat fra bunnen av er viktig for meg. Dette gjør at jeg vet hva maten jeg spiser inneholder, at jeg kan utfordre meg selv til å ta i bruk ukjente råvarer – og ikke minst leke med SMAKENE. Jeg er glad i å lage mat, fordi jeg er glad i å smake på mat. Jeg koser meg så utrolig mye når jeg spiser god mat. Kroppen begynner å danse. En av de store gledene i livet! 🙂
Jeg har lenge hatt behov for å samle oppskriftene på alt jeg synes er godt et sted. Og tenkte derfor at det kunne vært fint å samle dette på f.eks en blogg. Så med tida får jeg bygget opp mitt eget bibliotek av oppskrifter, og samtidig får jeg delt disse med andre som er interessert. 🙂

Men hvorfor Rabagasten?

Dette er et slag mot den «flinke piken» inne i meg. På kjøkkenet er jeg nemlig totalt uredd. Jeg tenker ikke på at jeg kan feile der, og kjenner ingen frykt for det. Kjøkkenet ser jeg som et sted for å utforske fritt, ingen dømmer meg og jeg kan kose meg med god mat og drikke. Å være uredd, utforskende og rabagast vil jeg også være på andre arenaer i livet.

Hilsen Hege