«Indisk» lam og linsegryte
Nå som det er høst, er det deilig med varme og smakfulle gryteretter. Denne retten er en av mine yndlingsgryter. Det er perfekt å lage en stor porsjon av denne retten, så kan den spises i flere dager eller fryses ned. Gryta blir bare bedre av å stå ett par dager. Det er også godt å servere vørterølbrød med smør til denne retten.
Denne oppskriften er nok til 6 personer, eventuelt 2-3 middager for 2 personer.
Ingredienser:
400 gr lammekjøtt
5 dl røde linser (tørkede)
2 store sjalottløk eller gule løk
1/2 hvitløk
1/2 chilli
4-5 ss ingefær
150 gr aspargesbønner (ferske eller frosne)
2 stk paprika (gjerne i forskjellige farger)
200 gr fersk sopp (f.eks. aromasopp eller sjampinjong)
2 bokser hakkede tomater
4 ss tomatpuré (valgfritt)
1 potte fersk koriander
salt og pepper
smør og nøytralolje til steking
Fremgangsmåte:
- Hakk løk, paprika, sopp og skjær aspargesbønnene i mindre biter.
- Finhakk hvitløk, chilli og ingefær. Evt. kjør dette sammen i en stavmixer/blender. (Hvis du ikke finhakker, så vil jeg anbefale å bruke en litt større mengde med hvitløk, chilli og ingefær)
- Skjær opp lammekjøttet i små terninger.
- Finn frem en stor kasserolle. Ha i nøytral olje og surr løk, hvitløk, chilli og ingefær til løken blir blank og gylden. Ha i hakket paprika mot slutten av steketiden.
- Ta ut løk- og paprika-blandingen av kasserollen. Ha i litt nøytral olje og smør, stek lammekjøttet raskt på høy varme. (kjøttet trenger ikke å bli gjennomstekt)
- Ha løk- og paprika-blandingen tilbake i kasserollen. Tilsett linser, hakket sopp og hakkede tomater og tomatpuré. Kok i ca. 15 min. (hvis du bruker tørkede grønne linser i stedet for røde, så kok gryten noe lenger. De grønne linsene krever lenger koketid for å bli møre)
- Ha i aspargesbønnene og kok gryten ytterlige 5-10 min.
- Hakk opp fersk koriander.
- Smak til gryten med salt og pepper.
- Når gryten er ferdig, trekk kasserollen av varmen og tilsett den ferske korianderen. (hvis du bruker tørket koriander, tilsett da krydderet tidlig i kokeprosessen)
- Servér.
Legg igjen en kommentar