Kaldhevede rundstykker med havregryn

Skrevet av Janne

Vil du lage rundstykker til helgefrokosten? Et tips kan da være å lage en kaldhevet deig. Deigen hever da i kjøleskap over natten. Deigen kan stå i kjøleskap et par dager, hvis ønskelig. Denne deigen kan også heves på vanlig måte, men bruk da litt mer gjær og lunket veske (ca 37 grader). Jeg har tatt utgangspunkt i hva jeg har i skuffen, så her kan du bruke hva du liker best av frø og kjerner. Av erfaring synes jeg det er lettere å få luftige rundstykker med siktet hvetemel, og heller tilsette rundstykkene fiber ved bruk av kruskakli, havregryn, ulike frø og kjerner.

Ingredienser:

3 dl kaldt vann
2 dl melk
1/2 pose tørrgjær
3 ss nøytral olje
1/2 ts salt
2 dl havregryn
1 dl solsikkekjerner
1 dl kruskakli
1/2 dl gresskarkjærner
ca 8 dl siktet hvetemel, spar 1 dl til utbaking

Fremgangsmåte:

  1. Bland det våte og løs opp gjæren i vesken. Tilsett deretter olje, salt og det tørre. Spar litt av hvetemelet til utbaking. Deigen skal være litt seig. For å få en gjærbakst til å heve sikkelig, er det viktig og elte godt. Elt derfor minst 10 minutter med en kjøkkenmaskin (hvis du har). Dekk bollen med den ferdige eltede deigen med plast. La stå i kjøleskap over natten (min. 10-12 timer).
  2. Etter ønsket hevetid ta deigen ut av kjøleskap og la den stå på benk i ca 1 time før du baker ut rundstykkene. Denne deigen passer til å lage 16 mellomstore rundstykker.
  3. Legg rundstykkene på rist med bakepapir. Sett på ovnen på 225- 250 grader (litt avhenig av ovnen). La rundstykkene etterhveve mens ovnen blir varm.
  4. Før du setter rundstykkene inn i ovnen, dynk dem med melk og strø over litt havregryn til pynt.
  5. Rundstykkene stekes i ovnen i ca 10 min, til de har fått en fin og gylden farge.

BeFunky Collage

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.