Grove solsikkerundstykker

Gode grove rundstykker. Jeg fant inspirasjon til denne oppskriften på tine.no. De har en oppskrift til en lysere variant, som heter solsikkebrød. Rundstykkene er gode å spise til en deilig søndagsfrokost, og er perfekte for nedfrysing. 🙂

Denne oppskriften er beregnet til 16 rundstykker.

Ingredienser:

5 dl melk
1 boks rømme
1 pk gjær (jeg brukte tørrgjær)
1 ts salt
5 dl frø, kjerner og linser (jeg brukte 3 dl solsikkefrø og 2 dl gresskarkjerner)
2 dl lettkokte havregryn
4 dl kruskakli
ca. 10 dl siktet hvetemel (+ ca. 1 dl til utbaking)

1 egg og 4-5 ss solsikkefrø til topping

Fremgangsmåte:

  1. Bland melk og rømme i en kjele og varm opp til ca. 37 grader. Eventuelt kan væsken varmes opp i mikroovnen.
  2. Smuldre gjær i en bakebolle, ha i litt av den lunkne væsken. Rør ut.
  3. Ha i resten av væsken, salt, frø, kjerner, havregryn og kruskakli. Jobb dette sammen.
  4. Tilsett ca. 10 dl siktet hvetemel. Elt deigen i ca. 10 min i en kjøkkenmaskin.
  5. La deigen heve i 1-2 timer.
  6. Bak ut til 16 rundstykker.
  7. Etterhev i 30-60 min.
  8. Sett stekeovnen på 225 grader.
  9. Pensle rundstykkene med sammenvispet egg og strø over solsikkekjerner.
  10. Stekes midt i ovnen i ca. 15 min.

grove-solsikkerundstykker-Collage

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.