Tur til Thailand

Jeg og min lille familie kom nettopp hjem fra en to ukers ferie i Thailand. Det var første gangen vi har besøkt landet, Jørgen, Hedda og jeg. Og det ga virkelig mersmak! Vi var en uke i Ao Nang og en uke i Koh Lanta, og begge steder var fantastiske! Folkene var fantastiske (spesielt mot lille 9 måneder gamle Hedda) og maten var utrolig!

Vi hadde ingen store ambisjoner for ferien utover å ha mye kvalitetstid sammen. Jørgen begynner nå i pappaperm med Hedda, og det ble en fin avslutning på min heltidspermisjon. Dagene bestod storsett i å bade, utforske matkulturen og restaurantene, trille rundt på shopping og oppdagelsesferd, massasje av mora i familien (meg ;)), lesing og avslapping/leking i skyggen. Utover dette dro vi på dagstur til Railay beach (Ao Nang) med longtail-båt, elefantridning og jeg var med på et matlagningskurs i thaimat.

BeFunky Collage-3

Vi hadde det også moro med å ta bilder av svømmende baby under vann. 🙂

PB170451-2

Jeg er superglad for at jeg fikk kommet meg på et matkurs mens vi var i Thailand. Det var i Koh Lanta med et firma som heter Lanta Thai. Jeg tok et lunsjkurs, og var utrolig heldig med klassen, da vi endte opp med å kun være to deltakere! Fantastisk opplevelse å få «privatundervisning» av en flink kokke, som forøvrig eide to restauranter i Saladan sentrum med nydelig mat (blant annet en som heter Black Pearl – som i Pirates of the Caribbean)! Vi valgte fire retter vi skulle lage; ferske vårruller, green curry, pad thai (stekte risnudler) og spicy Thai-biffsalat. Jeg laget alle rettene med kjøtt, og Caroline (den andre deltakeren) lagde alle rettene vegetarisk (stort sett med tofu tilberedt på ulike måter).

BeFunky Collage-1

Dette ga meg ny innsikt i hvordan de lokale tilbreder maten sin. Og hvor mye jobb det er å lage en fersk grønn currypaste fra bunn av. 🙂
Jeg vil gjerne dele oppskriftene med dere ved en senere annledning – etter å ha prøvet dem ut igjen i mitt eget kjøkken!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.