Grønnsakspletter

Jeg fant inspirasjon til disse grønnsaksplettene på en blogg kalt lagbarnemat.wordpress.com. Grønnsaksplettene kan brukes som tilbehør til middag (f.eks til fisk) eller det kan serveres som fingermat til barn (fra ca. 10 måneder).

Ingredienser:

6,5 dl raspet gulrot, søtpotet, sellerirot og stilk av brokkoli
1,5 dl raspet ost (jarlsberg eller norvergia)
3 egg
7-8 ss grovt mel
krydder: hvitløkspulver, paprika, litt cayennepepper og fersk persille

Fremgangsmåte:

  1. Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.
  2. Rasp rotgrønnsakene og brokkolistilker.
  3. Rasp ost.
  4. Bland grønnsaksrasp, ost, egg, grovt mel og krydder i en bolle.
  5. Bruk en spiseskje til å fordele den tykke røren i små kaker på et stekebrett.
  6. Stek grønnsaksplettene midt i ovnen. Stek i 15 min. Snu plettene og stek i 7-10 min til på andre siden.

grønnsakspletter-Collage

Categories: Barnemat, Tilbehør, Vegetar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.