Hamburgerbrød
Hjemmelagde burgere smaker enda bedre med hjemmelagde burgerbrød. Disse hamburgerbrødene er supergode, og enkle å lage. Oppskriften er hentet fra tine.no, men jeg har gjort noen små endringer. Om du ønsker grovere brød, kan noe av det lyse melet byttes ut med grovere typer som f.eks. grov sammalt hvete, kruskakli eller litt rugmel.
Ingredienser:
1 pk gjær (tørr eller fersk)
6 dl ekstra lettmelk
1 dl rømme eller creme fraiche (kan god velge de lettere typene)
50 gr smør
1 ts salt (jeg sløyfet saltet i dag, slik at babyen min på 8 måneder fint kan spise det. Det er jo normalt salt i smøret allerede)
11 dl siktet hvetemel
1 dl hvetemel til utbaking
Topping:
melk og sesamfrø
Fremgangsmåte:
- Smelt smør. Varm melk, rømme, smør opp til 37 grader. (enten i en kjele eller i mikroovn)
- Ha 1 pk gjær i en bakebolle (smuldre gjæren om den er fersk)
- Ha i den varme vesken og salt
- Ha i melet. Først det grove og så det lyse.
- Kjør deigen sammen i en kjøkkenmaskin. Elt deigen i min 10 minutter.
- Hev deigen i ca. 60-90 min.
- Bak ut deigen til 12 burgerbrød.
- Hev brødene i ca. 20-30 min.
- Pensle med melk og strø over sesamfrø.
- Stek brødene midt i stekeovnen på 200 grader i 15-20 min.
Legg igjen en kommentar