Scones

Vi har hatt mye besøk den siste uka, og for å gjøre det litt enkelt med serveringen har jeg laget scones til lunsj. Jeg bruker litt grovt mel og havregryn i mine scones, slik at det blir litt mer mat i dem. I tillegg har jeg brukt en blanding av melk og yoghurt som væske, og dette gjør sconesene saftige og luftige. De er gode å spise med bare smør på, eller med smør og syltetøy eller brunost. Til de minste (babyene på ca. 10 mnd) har jeg servert dem uten noe på eller med gulost eller bare smør. Jeg bruker ikke salt i sconesene. Det er ikke nødvendig, og det er gunstig for de minste. 🙂

Oppskriften er nok ca. 10 scones

Ingredienser:

4 dl hvetemel
1 dl sammalt spelt
1 dl havregryn
4 ts bakepulver
2-3 håndfuller med rosiner
3 dl yoghurt
2 dl melk

Fremgangsmåte:

  1. Sett stekeovnen på 220 grader.
  2. Bland alt det tørre (mel, havregryn og bakepulver) og rosiner.
  3. Ha i yoghurt og melk. Rør alt godt sammen. Røren skal være skikkelig klissete.
  4. Bruk en spiseskje og fordel røren/deigen i 8-10 klumper/deler på et stekebrett dekket med bakepapir.
  5. Stek i ca. 15 min midt i ovnen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.