Kjøleskapsgrøt

Jeg har fått helt dilla på kjøleskapsgrøt til frokost. Det er enkelt å lage på under 5 minutter kvelden før, og om jeg har det i porsjonsglass kan jeg ta det med i veska på vei til jobb. I tillegg smaker det godt, kan varieres med mange ulike smaker og det er også sunt.

Denne oppskriften er nok til 2 rause porsjoner.

Ingredienser:

3 dl havregryn
3 dl melk
3 dl naturell yoghurt
1 par never med frosne blåbær
2-3 ss sesamfrø
2-3 ss linfrø
litt honning

Fremgangsmåte:

  1. Rør alt sammen i en bolle. Fordel i glass med lokk eller bruk bollen med en asjett over (som lokk).
  2. Sett i kjøleskapet, og la det stå over natta.
  3. Om du har energi, så gjerne topp grøten med litt frisk frukt og evt. hakkede nøtter før servering.

BeFunky Collage

 

Kjøleskapsgrøten kan fint oppbevares i 2-4 dager (og kanskje lenger avhengig av hvor stor andel syrnede produkter du bruker). Du kan variere smaker og type melkeprodukter. Bare husk ca 1 del havregrøt og ca 2 deler væske/yoghurt (litt mindre om du bare bruker melk/biola).

Her er noen forslag til hva du kan bruke i kjøleskapsgrøten: biola med ulike smaker, hakkede nøtter, tørket frukt og bær (rosiner, tranebær, aprikos, fersken etc), frosne bær (gjerne selvplukket), syltetøy og mørk sjokolade. Det kan også være et alternativ å bruke hakket fersk frukt i grøten, som f.eks epler, pærer, druer, melon etc. Men da velg frukt som ikke fort blir brun, som f.eks banan. Og merk at holdbarheten på grøten vil bli kortere pga. den ferske frukten. For best smak og estetikk er det best å ha frukten på toppen av grøten rett før servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.