Havregrynsgrøt med epler og rosiner

Havregrynsgrøt er en klassiker. I følge meg MÅ den lages på melk (og helst H-melk), ellers smaker det ikke særlig godt. 😉 Jeg pleier å koke inn friske epler og rosiner i grøten, slik at det ikke er behov for å toppe grøten med sukker etterpå. I allefall synes jeg det. Men jeg er gift med en som liker søtsmak, og jeg tar gjerne frem litt eplesyltetøy og kanel til han, som han kan toppe grøten med. Denne grøten er også super å gi til små barn/babyer.

Oppskriften er nok til 2 sultne voknse

Ingredienser:

3 dl havregryn
7-8 dl H-melk
1 eple
ett par never med rosiner

Fremgangsmåte:

  1. Skjær opp eplet i små terninger (behold skallet på)
  2. Bland havregryn og melk i en kasserolle. Kok opp.
  3. Ha i eplebiter og rosiner.
  4. Kok grøten i ca. 3 min (om du bruker lettkokte gryn)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.