Asiatisk wok med biff, østersaus, vårløk og hvitløk

Dette er en deilig, enkel og lett middag. Man kan storsett benytte de grønnsakene du har liggende i skapet. Jeg synes wok er supergodt med grønnkål eller spinat. I denne retten har jeg brukt både grønnkål og spinat. Det hadde holdt med bare grønnkål. Men fordi jeg hadde en åpnet pakke med spinat så gikk denne også oppi. 🙂 Det er jo viktig å bruke det man har.

Ingredienser:

250-300 gr biff
1 pk grønnkål (gjerne ferdigvasket)
1/2 pk spinat
3-4 store sjampinjonger
1 rød paprika
3-4 vårløk (evt 2. store tykke vårløk)
4-5 store fedd hvitløk
1/2 pakke eggnudler
østersaus (Thailand’s salt)
fersk koriander
pepper

Fremgangsmåte:

  1. Hakk opp alle grønnsaker og urter.
  2. Skiv opp biffen i tynne skiver. Tips! Når kjøttet skjæres i mange tynne skiver så virker det som at det er mer kjøtt i retten, enn om du skjærer mer chunky biter.
  3. Kok opp vann og legg eggnudlene i vannet. La det stå å trekke noen minutter.
  4. Finn fram wokken. Ha i nøytral olje og varm opp på full guffe.
  5. Stek biff-strimlene raskt i wokken, ha i pepper og hvitløk. Legg dette til side. Du kan gjerne helle litt østersaus over den ferdigstekte biffen, slik at den kan la seg marinere litt mens du gjør klar resten.
  6. Stek sjampingjong i mer olje og legg til side.
  7. Wok eggnudlene raskt og legg til side.
  8. Wok grønnkål og spinat. Når dette har begynt å falle litt sammen, ha i vårløk og paprika. Wok i ca. 1 min.
  9. Nå kan alle de andre ferdigwokkede ingrediensene legges tilbake i wokken. Skru ned temperaturen. Ha i østersaus og pepper.
  10. Topp med hakket fersk koriander.

BeFunky Collage

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.