Rogn, rømme og vårløk
Dette er en superenkel og god forrett. Vi fikk servert denne på hyttebesøk i Holtålen i Sør-Trøndelag av foreldrene til en god venninne av meg. Jørgen og jeg fikk skikkelig smaken på det, og har hatt helt dilla dette i perioder. 🙂
Ingredienser:
seterrømme (helst Røros-rømme)
lodderogn (rød og svart)
evt. ørretrogn i stedet for rød lodderogn
finhakket vårløk
Melbatoast (evt. hjemmelagede sprøstekte supertynne brødskiver)
Fremgangsmåte:
- Dandér 2 ss rømme, 2 ts hver av rød og svart rogn.
- Dryss vårløk over.
- Legg noen Melbatoast ved siden av.
- I stedet for Melbatoast kan du lage sprøstekte supertynne brødskiver: Skjær supertynne små skiver av lyst brød. Legg disse på en stekeplate med bakepapir. Pensle disse med god olivenolje. Stek disse i stekeovn på varmluft 200 grader i noen få minutter. Superenkelt, og en fin måte å bruke opp litt tørt brød.
Legg igjen en kommentar