Påsmurt focaccia med smøreost med bakt hvitløk og urter

Hvis du har bakt focaccia, kan du enkelt «sprite» opp lunsjen ved å krydre opp en naturell smøreost. Jeg har servert focaccia med røket laks eller spekeskinke, salat, tomat, soltørket tomat, oliven og «hjemmelaget» smøreost. Under er et forslag på hvordan smøreosten kan «sprites» opp.

Ingredienser:

1 pk Philadelphia-ost
4-5 fedd hvitløk (relativt store)
olivenolje
hakkede urter (persille, basilikum eller timan til spekeskinke. persille eller dill til røyket laks)
pepper

Fremgangsmåte:

  1. Bak hvitløk: Ha hvitløksfeddene (med skall på) med litt olivenolje i en aluminiumspakke. Bak i stekeovnen på 200 grader i ca. 2o min.
  2. Klem hvitløksfeddene ut av skall i en skål. Knus med en gaffel.
  3. Bland med smøreosten, hakkede urter og pepper.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.