Svenskekaker/Hallongrottor

Søstera mi Janne fikk denne oppskriften på svenskekaker på heimkunnskapen på barneskolen. Siden da har vi alltid laget disse småkakene til jul. De smelter i munnen din, og de er veldig enkle å lage.

Oppskriften er nok til ca 70 småkaker

Ingredienser:

250 gr smør
1,5 dl sukker
1 egg (eggeplomme og eggehvite separat)
2 ts vaniljesukker
350 gr hvetemel
perlesukker
bringebærsyltetøy

Fremgangsmåte:

  1. Rør smør og sukker godt sammen.
  2. Tilsett eggeplomme, vaniljesukker og mel. Arbeid deigen godt sammen.
  3. Del deigen i 4 like deler. Rull hver del til en pølse (ca. 2-3 cm tykk)
  4. Pensle rullene med eggehvite. Rull pølsene i perlesukker.
  5. Sett rullene i kjøleskapet i ca. 20 min.
  6. Ha bakepapir på stekebrett.
  7. Skive opp rullene i ca 1 cm tykke biter. Legg skivene utover stekebrettet. (Kakene kan ligge relativt tett).
  8. Lag en liten grop i midten av hver kakeskive. Ha litt bringebærsyltetøy i hver grop.
  9. Stek småkakene på 175 grader i 10-12 min.

BeFunky Collage

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.