Müsli med tropisk frukt
Skrevet av Janne
Nå som morsdag og valentines day er rett rundt hjørnet, hvorfor ikke lage noe hjemmelaget og spiselig i gave?
Denne müslien er lett å lage, og kan oppbevares i en lukket beholder i flere uker. Server gjerne med yoghurt, passer bra som både frokost, mellommåltid eller til kvelds.
Ingredienser:
- 1 dl væske, f.eks vann, eplejuice/nektar eller te (jeg brukte her 1 dl Indian chai-te).
- 2 ss honning
- 1-2 ss smør
- 4 dl havregryn
- 2 dl solsikkekjerner
- 1/2 dl chiafrø
- 1/2 dl kruskakli
- 100 g mandler
- 50 g valnøtter
- 50 g hasselnøtter
- 3-4 ts kanel
- 2 ts maldon-salt
- ca 150 g tørket tropisk frukt (f.eks. kokos, papaya, ananas)
- 50 g rosiner
Fremgangsmåte:
- Varm opp væsken, smør og honning i en kjele.
- Hakk opp mandler, valnøtter og hasselnøtter.
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, hell så over væsken og rør godt.
- Ha det i en stor langpanne, og stek midt i ovnen i 50 minutter på 150 grader. Pass på å røre underveis.
- Når müslien er ferdigstekt og litt avkjølt kan den tørkede frukten blandes inn.
Når müslien er blitt kald kan du ha den over i lufttette beholdere. Gjerne i dekorative glass med tett lokk og gi dem bort som en fin og velsmakende gave:).
Legg igjen en kommentar