Müsli med tropisk frukt

Skrevet av Janne

Nå som morsdag og valentines day er rett rundt hjørnet, hvorfor ikke lage noe hjemmelaget og spiselig i gave?

Denne müslien er lett å lage, og kan oppbevares i en lukket beholder i flere uker. Server gjerne med yoghurt, passer bra som både frokost, mellommåltid eller til kvelds.

Ingredienser:

  • 1 dl væske, f.eks vann, eplejuice/nektar eller te (jeg brukte her 1 dl Indian chai-te).
  • 2 ss honning
  • 1-2 ss smør
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 1/2 dl chiafrø
  • 1/2 dl kruskakli
  • 100 g  mandler
  • 50 g valnøtter
  • 50 g hasselnøtter
  • 3-4 ts kanel
  • 2 ts maldon-salt
  • ca 150 g tørket tropisk frukt (f.eks. kokos, papaya, ananas)
  • 50 g rosiner

Fremgangsmåte:

  1. Varm opp væsken, smør og honning i en kjele.
  2. Hakk opp mandler, valnøtter og hasselnøtter.
  3. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, hell så over væsken og rør godt.
  4. Ha det i en stor langpanne, og stek midt i ovnen i 50 minutter på 150 grader. Pass på å røre underveis.
  5. Når müslien er ferdigstekt og litt avkjølt kan den tørkede frukten blandes inn.

Når müslien er blitt kald kan du ha den over i lufttette beholdere. Gjerne i dekorative glass med tett lokk og gi dem bort som en fin og velsmakende gave:).

 

BeFunky Collage

Categories: Frokost, Godt for kroppen - sunt, Lunsj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.