Grillet fisk med grønnsaker

Skrevet av Janne

Grillsesongen behøver ikke være helt over ennå og grillingen kan godt kombineres med de beste rotgrønnsakene høsten har å by på. Dette er en enkel fiskeoppskrift med stekte og grillede grønnsaker for 2 personer.

Ingredienser:

1 pastinakk
1/2 sellerirot
2 beter
1/2 løk
7-8 cherrytomater
4 sjampinjonger
1/2 paprika
2-4 hvitløksfedd
300 g laks
en liten bunt persille
god olivenolje til steking
salt
pepper

Fremgangsmåte:

  1. Start med å sette stekeovnen på 225 grader.
  2. Skrell og skjær opp pastinakk, sellerirot og beter i staver. Ha de i en ildfast form sammen med olivenolje og ha på salt og pepper. Sett formen midt i ovnen og la stå i 20-30 min til de er møre.
  3. Mens rotgrønnsakene står i ovnen skjærer du opp løk og paprika i passe biter. Legg paprikaen, løk, cherrytomater og hele hvitløkfedd i poser av aluminiumfolie. Ha på litt olivenolje, en liten bunt persille og litt salt og pepper. Settes på grillen i ca 15 min.
  4. Jeg brukte ferdig krydret laks i aluminiumsform, men kan også steke fisken rett på grillen. Gjerne i aluminiumfolie siden fisken lett setter seg fast i grillen. Grilles i ca 15 min på indirekte varme til du ser fisken slipper.

BeFunky Collage_3

Server gjerne med hvitløksdressing.

Enjoy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.