«Gresk» gryterett

Denne gryteretten har vært en slager hjemme hos oss. Den er enkel og rask å lage. Jeg fant en oppskrift på matprat.no for mange år siden, som er blitt modifisert i noen runder.

Ingredienser:

400-500 gr karbonadedeig eller kjøttdeig
1 gul løk
1 rød paprika
1 pose med spinat
2/3 glass med marinert fetaost (naturell fetaost kan evt benyttes)
1 pose med villris (posjonspakker til 2 pers)
6-7 ts paprikapulver
3-4 ts malt muskatnøtt
1/2 ts cayennepepper
salt og sort pepper

Server med yoghurt naturell (matyoghurt) og hvitløksbaguetter

Fremgangsmåte:

  1. Kok villris i 15-20 min.
  2. Hakk løk. Surr denne i litt nøytral olje i en mellomstor gryte.
  3. Ha i karbonadedeigen og stek denne med løken.
  4. Når karbonadedeigen er stekt ferdig, ha i paprikapulver, muskat, cayennepepper, salt og pepper. Tilsett litt vann.
  5. Hakk paprika.
  6. Ha den ferdigkokte risen i gryta.
  7. Ha i spinaten. Når spinaten har falt litt sammen, tilsett denne hakkede paprikaen. Kok sammen noen få minutter
  8. Knus fetaosten med en gaffel. Hell over litt av oljen den er marinert i.
  9. Tilsett fetaosten til gryteretten rett før servering (etter den er tatt av stekeplaten).
  10. Server med yoghurt og stekte hvitløksbaguetter.

Gresk-gryte-Collage

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.