Entrecôte med bakt potet

Dette er en enkel og god middag. Det tar litt tid med baking av potet i ovnen, men resten av måltidet er unnagjort i en fei. Det er enkelt å lage, og du bruker ikke mye tid på kjøkkenet. Jeg har laget retten med storfekjøtt, men du kan helt fint bruke annet type kjøtt som kylling eller svin. Denne retten er beregnet for to sulte personer.

Ingredienser:

ca. 400 gr norsk entrecôte
2 stk store poter (evt. 4 små)
1 boks mais
1 stk rød paprika
5-6 stk mellomstore sjampinjonger
1 vårløk
revet gulost
smør
rømme

Fremgangsmåte:

  1. Pakk potene inn i aluminiumsfolie. Bak i ovnen på 225 grader i ca. 1 time.
  2. Når potetene omtrent er ferdig bakt, hakk opp paprika, sopp og vårløk. Riv gulost.
  3. Finn frem en stekepanne, og ha i litt nøytral olje. Stek soppen. Ha i paprika og en boks med mais mot slutten av steketiden.
  4. Krydre entrecôten med salt og pepper. Stek denne i en blanding av olje og smør. La biffen hvile i 3-5 min, imens du dandérer poteten på tallerkenen.
  5. Fjern aluminiumsfolien av potene. Skjær et stort kryss i poteten. Ha i noen gode klatter med smør. Strø over revet gulost. Ha over halvparten av mais-sopp-og-paprika-fyllet og strø over fersk finhakket vårløk.
  6. Ha entrecôten og litt av stekeskyen på tallerkenen, og server gjerne med en god klatt rømme.

BeFunky Collage

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.