Hjemmelaget blomkålsuppe
22/10/2015
0 comments
Enkel og kjapp, Godt for kroppen - sunt, Hovedrett - Middag, Suppe, Suppe, Vegetar
hege
Nå som vi er godt inn i høsten, er det deilig med varme supper til middag. Det er enkelt å få tak i norsk blomkål i butikkene, og denne grønnsaken er utrolig god i suppe. Det er ingen vits i å ty til posesuppe, når det er så enkelt å lage fra bunn av. Så sant du har en stavmixer da. 🙂 Suppa kan serveres alene eller f.eks med stekte baguetter eller lunket vørtelølbrød med smør på.
Denne oppskriften er nok til 4 personer
Ingredienser:
2 norske blomkål (gjerne store)
1/4 sellerirot (stor)
8 dl kyllingkraft/fond og vann
1-2 dl melk
3 ss creme fraiche
salt
pepper (gjerne cayennepepper)
150 gr bacon
Fremgangsmåte:
- Kutt opp sellerirot og blomkål i relativt små biter. Ta av 150-200 gr blomkålbuketter til topping.
- Ha sellerirot, blomkål og 8 dl kraft eller vann med kyllingfond i en stor kasserolle. Kok dette til grønnsakene er møre.
- I mens grønnsakene koker: Stek baconbiter til det blir sprøtt. Stek blomkålbukettene. Baconfettet kan gjerne tilsettes suppen.
- Kjør de møre grønnsakene sammen med en stavmixer til en fin puré.
- Rør inn 3 rause spiseskjeer med creme fraiche.
- Spe med 1-2 dl melk, avhengig av hvor tykk du liker suppa.
- Smak til med salt, cayennepepper og baconfett.
- Servér suppa toppet med sprøstekt bacon og stekte små blomkålbuketter.
Legg igjen en kommentar