Hjemmelaget blomkålsuppe

Nå som vi er godt inn i høsten, er det deilig med varme supper til middag. Det er enkelt å få tak i norsk blomkål i butikkene, og denne grønnsaken er utrolig god i suppe. Det er ingen vits i å ty til posesuppe, når det er så enkelt å lage fra bunn av. Så sant du har en stavmixer da. 🙂 Suppa kan serveres alene eller f.eks med stekte baguetter eller lunket vørtelølbrød med smør på.

Denne oppskriften er nok til 4 personer

Ingredienser:

2 norske blomkål (gjerne store)
1/4 sellerirot (stor)
8 dl kyllingkraft/fond og vann
1-2 dl melk
3 ss creme fraiche
salt
pepper (gjerne cayennepepper)
150 gr bacon

Fremgangsmåte:

  1. Kutt opp sellerirot og blomkål i relativt små biter. Ta av 150-200 gr blomkålbuketter til topping.
  2. Ha sellerirot, blomkål og 8 dl kraft eller vann med kyllingfond i en stor kasserolle. Kok dette til grønnsakene er møre.
  3. I mens grønnsakene koker: Stek baconbiter til det blir sprøtt. Stek blomkålbukettene. Baconfettet kan gjerne tilsettes suppen.
  4. Kjør de møre grønnsakene sammen med en stavmixer til en fin puré.
  5. Rør inn 3 rause spiseskjeer med creme fraiche.
  6. Spe med 1-2 dl melk, avhengig av hvor tykk du liker suppa.
  7. Smak til med salt, cayennepepper og baconfett.
  8. Servér suppa toppet med sprøstekt bacon og stekte små blomkålbuketter.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.