Torsk med squash- og gulrot-pasta

Dette er en mager, sunn og rask middagsrett. Hvis du ønsker å ha litt karbohydrater i retten, kan squash- og gulrot-pastaen suppleres med litt tagliatelle eller spagetti, evt kan retten serveres med varme baguetter/hvitløksbaguetter. Retten er laget på i underkant av 20 minutter første gang du lager den, andre gang er den laget på under 15 min.

Oppskriften er nok til 2 personer

Ingredienser:

1 stor squash
1 stor gulrot
5 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1/2 ts salt

400 gr torskefilet
8 stk cherrytomater

Kald rømmesaus (fra sausboka til Geir Skeie):
1,5 dl lettrømme
1 ss eddik (7 %)
1 ts sukker
1-2 kvaster dill (finhakket)
salt og pepper

Fremgangsmåte:

  1. Sett stekeovnen på 220 grader
  2. Bruk en potetskreller og strimle opp squash til du kommer inn til den delen med frø.
  3. Skrell gulroten. Strimle opp resten av gulroten med potetskrelleren.
  4. Salt og pepre torsken. Legg fisken sammen med noen cherrytomater og litt olje i en ildfast form.
  5. Stek fisken i stekeovnen i 8-10 min (avhengig av fiskefiletenes tykkelse)
  6. Kok opp litt vann i en middels stor kasserolle. Ha squash- og gulrot-strimlene i et dørslag. Damp dette over det kokende vannet i 3 min.
  7. I mens squash- og gulrotpastaen damper; ha olivenolje, sitronsaft og salt sammen i en liten bolle. Ha denne dressingen over «pastaen» så snart den er ferdig dampet.
  8. Bland raskt sammen ingrediensene til rømmedressingen.
  9. Servér den stekte torsken og tomatene med «pastaen», med rømmedressing ved siden av.

BeFunky Collage

På bildet nede til høyre er retten servert med smørstekt grønnkål krydret med fersk hvitløk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.