Chèvrepasta
Denne retten er en gjenganger hjemme hos oss. Den er enkel, supergod og litt luksuriøst på en hverdag. Vi har ofte laget denne med strimlet biff/storfekjøtt, men her er det en annen variant med sprøstekt spansk skinke. Retten kan også lages vegetarisk ved å sløyfe kjøttet, det er likevel masse smak i retten.
Denne oppskriften er nok til 3-4 personer (avhengig av hvor mye pasta som serveres til)
Ingredienser:
1 gul løk eller 2 sjalottløk
150 gr sopp
120 gr chèvre
300 gr aspargesbønner (gjerne frosne)
1/2 paprika
2-3 ss crème fraîche (kan ha i mer om du vil ha sausen enda fyldigere)
spekeskinke eller strimlet storfekjøtt (evt. svin)
salt og pepper
smør/olje til steking
pasta (jeg foretrekker tagliatelle-pasta eller spagetti til denne retten)
Fremgangsmåte:
- Hakk opp løk (middels fint), sopp og paprika.
- Hvis du bruker biff: Stek biffstrimlene raskt (1/2 min) på høy varme for å få stekeskorpe på en side. Skru ned varmen til middels varme, tilsett løk og sopp.
- Stek løk og sopp i litt smør eller nøytral olje.
- Skjær eller riv chèvre-osten i litt mindre biter. Ha osten i kjelen/pannen med stekt løk og sopp. Smelt inn i blandingen.
- Ha i crème fraîche, aspargesbønner (gjerne frosne) og paprikabiter.
- Smak til med salt og pepper.
- Hvis du serverer med sprøstekt spekeskinke: riv den skivede skinken i mindre biter. Fordel dette på et stekebrett. Stek i ca. 2-3 min på 200 grader varmluft. Legg de sprøstekte skinkebitene på toppen av retten. Det gjør ikke noe om disse serveres nedkjølt.
- Servér med kokt pasta.
Legg igjen en kommentar