Chèvrepasta

Denne retten er en gjenganger hjemme hos oss. Den er enkel, supergod og litt luksuriøst på en hverdag. Vi har ofte laget denne med strimlet biff/storfekjøtt, men her er det en annen variant med sprøstekt spansk skinke. Retten kan også lages vegetarisk ved å sløyfe kjøttet, det er likevel masse smak i retten.

Denne oppskriften er nok til 3-4 personer (avhengig av hvor mye pasta som serveres til)

Ingredienser:

1 gul løk eller 2 sjalottløk
150 gr sopp
120 gr chèvre
300 gr aspargesbønner (gjerne frosne)
1/2 paprika
2-3 ss crème fraîche (kan ha i mer om du vil ha sausen enda fyldigere)
spekeskinke eller strimlet storfekjøtt (evt. svin)
salt og pepper
smør/olje til steking

pasta (jeg foretrekker tagliatelle-pasta eller spagetti til denne retten)

Fremgangsmåte:

  1. Hakk opp løk (middels fint), sopp og paprika.
  2. Hvis du bruker biff: Stek biffstrimlene raskt (1/2 min) på høy varme for å få stekeskorpe på en side. Skru ned varmen til middels varme, tilsett løk og sopp.
  3. Stek løk og sopp i litt smør eller nøytral olje.
  4. Skjær eller riv chèvre-osten i litt mindre biter. Ha osten i kjelen/pannen med stekt løk og sopp. Smelt inn i blandingen.
  5. Ha i crème fraîche, aspargesbønner (gjerne frosne) og paprikabiter.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Hvis du serverer med sprøstekt spekeskinke: riv den skivede skinken i mindre biter. Fordel dette på et stekebrett. Stek i ca. 2-3 min på 200 grader varmluft. Legg de sprøstekte skinkebitene på toppen av retten. Det gjør ikke noe om disse serveres nedkjølt.
  8. Servér med kokt pasta.

BeFunky Collage

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.