Tomat- og kjøttsaus

Denne tomat- og kjøttsausen kan brukes til mye forskjellig, som pastasaus, pizzafyll, lasagne og fylte grønnsaker som paprika, squash, sopp, søtpotet osv. Eller man kan f.eks lage enkle baguettpizzaer eller tortillapizzaer. Jeg lager alltid en stor porsjon av sausen, og bruker det i 2-3 middager den uka og fryser ned resten. Det tar ca. en time å lage den. Men du sparer masse tid ved å ha superraske middager senere i uka. Jeg lager typisk dette på en søndag, også har jeg enkle middager når hverdagene kommer. 🙂

Denne oppskriften er nok til å fylle en stor Le Creuset kasserolle, og holder stortsett til 3-4 middager for 2 personer.

Ingredienser:

650 gr kjøttdeig
2 stk store løk (gul, rød eller sjalott)
1/2 hvitløk
1 rød chilli
1 squash
3 paprika (gjerne i forskjellige farger)
4 store gulrøtter
200 gr spinat (helst fersk)
1 hel stangselleri
100-150 gr sopp
2 bokser hakkede tomater
4 ss tomatpuré
vann
1 potte fersk basilikum
salt og pepper
nøytral olje til å steke i

Fremgangsmåte:

  1. Hakk løk og hvitløk. Finhakk chilli.
  2. Finn frem en stor kasserolle. Ha i nøytral olje. Surr løk og hvitløk på lav varme.
  3. Skjær/hakk paprika, squash, gulrøtter, stangselleri og sopp i små biter.
  4. Ha kjøttdeigen, gulrot og finhakket chilli i kasserollen. Stek sammen med løk og hvitløk på middels varme.
  5. Ha over to bokser med hakkede tomater, tomatpuré og litt vann. Tilsett sopp, paprika, stangselleri og squash. Kok opp.
  6. Ha i spinat og eventuelt litt mer vann. La dette stå å putre i 10-15 min.
  7. Smak til med salt og pepper.
  8. Hakk basilikum.
  9. Når sausen er ferdigkokt, ta kasserollen av platen og ha i fersk basilikum.

BeFunky Collage

TIPS! For å lage enkle ostesmørbrød/baguettpizzaer; Kjøp halvstekte fine baguetter eller mini-baguetter. Skjær opp på langs, i tre skiver. Legg disse på en rist med bakepapir, ha på kjøttsaus og topp med ost (f.eks parmesan og jarlsberg). Stek på 220 grader varmluft i 5-7 min. Serverer du dette med en enkel salat, så har du middagen klar på 15 min.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.