Lett kremet pastasaus med kylling og grønnkål

Dette er nok til to storspiste personer, eller til en familie på 4 (med to mindre barn)

Ingredienser:

Valgfri type pasta (Det er her brukt tagliatelle pasta)

Saus:
1 pakke vasket og oppkuttet grønnkål
1 løk
3 fedd hvitløk
1/2 paprika
6 cherrytomater
1/2 – 1 brokkoli
2 kyllingfileter
2-5 spiseskjeer med crème fraîche (mengde justeres etter hvor kremet du ønsker retten)
Hakkede soltørkede tomater
salt
pepper

Topping (valgfritt):
fetaost
fersk basilikum

Fremgangsmåte:

  1. Kutt brokkoli passe store biter (bruk stilk og blomst). Damp eller kok dette i 3-4 minutter.
  2. Skjær kylling i biter. Stek disse i litt olje. Bruk rikelig av kvernet pepper på bitene under steking.
  3. Imens kyllingen surrer i panna: kutt paprika og cherrytomater (slik at disse er klare til senere).
  4. Starte med basen til sausen: Grovhakk løk og hvitløk. Surr løk i en gryte i meierismør. Etter 1-2 minutter tilsett den hakkede grønnkålen. Grønnkålen vil falle sammen i løpet av noen få minutter. Deretter tilsett noen skjeer med crème fraîche. (Hvis du ikke ha crème fraîche, bruk seterrømme, fløte eller kesam). Tilsett soltørkede tomater, salt og pepper etter personlig smak.
  5. Kok pasta
  6. Tilsett hakket paprika og cherrytomater til sausen.
  7. Etter et par minutter kan kylling og brokkoli tilsettes sausen.
  8. Server med pasta og topp retten med grovknust fetaost (med gaffel) og hakket fersk basilikum.

Det kan være godt å servere denne retten med nybakt focaccia.

BeFunky Collage

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.