Mammas ferske suppe

Skrevet av Janne

Om høsten er det sesong for mange norske grønnsaker, som det passer perfekt å lage en god suppe med. Denne oppskriften passer godt til hverdags og til gjester. Skal man ha gjester, kan denne lett lages på forhånd og varmes opp når det er tid for middag. Den kan gjerne lages en dag i forveien hvis ønskelig. 

Oppskrift til ca 6 personer

Ingredienser:

Kraft:
1 kg suppekjøtt med bein, f.eks bibringe
2 l vann
1 løk
1/2 purre
1/2 liten sellerirot
salt og pepper

Suppe:
ca 2 l kraft
1 kålrot
6 poteter
10 gulrøtter
1/2 sellerirot, ta gjerne med de grønne bladene
1/2-1 purre
salt og pepper
fersk persille

Fremgangsmåte:

Kraft:

  1. Kok opp suppekjøttet og vann i en stor kjele.
  2. Skjær løk, purre og sellerirot i små biter og kok det sammen med kjøttet.
  3. Kok kjøtt og grønnsaker i 2-3 timer, til kjøttet begynner å slippe fra beina.
  4. Ta ut bein og kjøttbitene. Smak til den ferdige kraften med salt og pepper.
  5. Kraften kan fint fryses ned og brukes senere til supper eller i sauser.

Suppe:

  1. Bruk den ferdig kokte kraften, og del kjøttet opp i passe biter og ha de oppi kraften.
  2. Skjær opp kålrot, poteter, gulrøtter, sellerirot og purre opp i passe små biter og kok de møre i kraften. Kan sløyfe poteter hvis man ønsker en litt tynnere suppe, da dette gir suppen litt mer fylde. Kan også bruke andre eller flere typer grønnsaker hvis ønskelig, som f.eks kål, persillerot, pastinakk og søtpotet.
  3. Smak til med hakket fersk persille, salt og pepper. Spe suppen med litt vann hvis nødvendig. (Dette kan være nødvendig, hvis kraften er laget dagen i forveien)
  4. Server gjerne vørterølbrød med hasselnøtter til suppen.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.